A existat un complot pentru asasinarea lui George Washington? (Video)

În pofida laturii sale profund „incorect politice”, potrivit normelor actuale (era proprietar de sclavi si adept al segregatiei rasiale), George Washington ramane una dintre cele mai mari personalitati din secolul al XVIII-lea, fiind creditat de multi cu rolul principal în obtinerea independentei coloniilor americane si considerat, prin prisma celor doua mandate de presedinte al SUA, un veritabil „parinte al natiunii”.

Cum ar fi aratat America fara Washington este greu de spus, dar foarte probabil ca, fara un lider militar de calibrul lui, obtinerea independentei fata de Imperiul Britanic ar fi fost mult mai dificila.

Iar acest lucru s-ar fi putut întampla, daca un complot derulat în 1776, cand înca nu fusese emisa Declaratia de Independenta a coloniilor americane, ar fi fost încununat de succes…

La sfarsitul lunii iunie 1776, în timp ce o masiva flota britanica se pregatea sa invadeze orasul New York, un eveniment dramatic avea loc la cartierul general al Armatei Continentale (fortele revolutionare americane) din acelasi oras: o fosta garda de corp a lui Washington era judecata si condamnata la moarte prin spanzurare pentru conspiratie împotriva comandantului revolutionar.

Pe 28 iunie, circa 20.000 de oameni s-au adunat la nord de oras pentru a privi cum soldatii monteaza esafodul si spanzuratoarea.

Condamnatul era un anume Thomas Hickey, un soldat britanic de origine irlandeza, care se alaturase cauzei revolutionare imediat dupa izbucnirea razboiului, în 1775.

El facuse parte din garda însarcinata cu paza comandantului suprem al armatei americane, pe umerii caruia parea sa stea soarta întregii rebeliuni.

Citește mai mult: Magazin