Cum să crești frumos un copil cu autism

Mihai și Teodora Stescu sunt prietenii mei. O spun cu extraordinar de mare dragoste. Pentru că pentru mine acești doi oameni sunt niște eroi. Pentru că sunt părinții lui David.

David este un copil minunat. Mă rog, cred că o să înceapă să mă certe dacă îi mai spun copil, că tot a împlinit recent 14 ani. Iar David, pe lângă calitățile pe care le are, o are și pe asta pe care o ador: îți spune direct ce crede.

David este un copil (pardon, un tânăr :D) cu autism. Dacă îl întâlnești fără să știi asta, nu prea te prinzi din prima. Vezi doar că este puțintel cam agasant cu întrebările și cam dinamic. Atât vezi.

Iar asta, faptul că David poate trăi în societate fără să pară din alt film, ca să zic așa, se datorează păriților săi. Care pentru mie, o zic din nou, sunt niște eroi. Eroi și prieteni.

În acest interviu din seria Podcastul lui Chinezu, o să îl asculți pe Mihai Stescu povestindu-ți despre momentele în care au aflat, ca părinți, că David are autism. Despre dorința lor interioară de a refuza așa ceva, de a refuza că minunatul lor copil ar putea să aibă o problemă atât de severă.

Și vei auzi o poveste despre cum doi părinți au sacrificat totul pentru a-și aduce fiul înapoi în lumea oamenilor, din lumea lui autistă. Și vei auzi cum au reușit acest lucru.

Dar vei auzi și despre cât de greu a fost. Despre cum societatea românească, inclusiv sistemul de învățământ, le-a închis repetat uși în nas. Despre cum au trecut peste toate aceste piedici și despre cum au biruit, în cele din urmă.

Și vei mai auzi un lucru extraordinar de important: cum să treci prin atâtea greutăți în viață și, totuși, să rămâi o ființă luminoasă. Ceea ce îți doresc și ție 🙂

Dacă te-a ajutat această discuție, dă-o mai departe. Ca să ajute și pe alții. Mulțumesc.

Uite alte episoade din seria Podcastul lui Chinezu:

Petronela Rotar – despre cele 1.500 de ore de psihoterapie prin care a trecut

Antoneta Galeș – despre cum să treci peste burnout

Cristina Bălan – despre cum a câștigat Vocea României când trecea printr-o perioadă de depresie

Andrei Vulpescu – despre feminism și anti-feminism

Andreea Irimia – despre drumul de la ”grasă și urâtă” la iubirea de sine

Alexandra Maia – despre sindromul ovarelor polichistice

Cristian Dorobănțescu – despre depresia de antreprenor.