Desert prăjitură Kinder Bueno. Are același gust cu crema din celebrele ciocolate

Prăjitura Kinder Bueno este extrem de apreciată, iar gustul deosebit face ca acest preparat să fie ales de cele mai multe ori pentru zilele de sărbătoare. Rețeta este complexă, iar ingredientele la îndemâna oricui. Cu toate astea, trebuie să țineți cont de câteva reguli, pentru ca prăjitura să iasă perfect. Iată ce ingrediente trebuie să aveți în casă, atunci când vă apucați de gătit.

Desert prăjitură Kinder Bueno, pe care trebuie să îl gătești măcar odată

Blat:

8 albușuri

200 g zahăr

2 linguri ulei

3,5  linguri de faină

3,5 linguri de pesmet fin

120 g nuci măcinate

1 lingurita praf de copt

Crema:

8 galbenușuri

250 g zahăr

1 plic praf budincă de vanilie

3 linguri făină

500 ml lapte

2 linguri cacao

250 g unt

În plus:

1 cutie Fineti/Nutella de 400 g

1 pachet de biscuiți de calitate(aprox. 140-150 g )

200 ml frișcă lichidă

80 g ciocolată cu alune rasă

Mod de preparare:

Blat: Mixează albușurile spumă cu un praf de sare apoi adaugă zahărul lingură cu lingură și mixează până devine o spumă tare și lucioasă. Adaugă uleiul și mai mixează câteva secunde. Amestecă făină cu pesmetul și praful de copt.

Adaugă amestecul uscat peste albușuri amestecând ușor cu o spatulă pentru a nu elimina aerul din albușuri. La final adaugă nuca măcinată. Tapetează o tavă (35×25 cm) cu unt și hârtie de copt și coace blatul in cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute (faceți testul scobitorii).

Scoate blatul din tavă, îndepărtează hârtia de copt de pe margini apoi unge-l cât e fierbinte cu finetti sau nutella. Lasă prăjitură la răcit la temperatura camerei apoi pune-o la figider până se întărește crema de ciocolată

Crema: Mixează gălbenușurile cu zahărul, adaugă praful de budincă, făină apoi laptele fierbinte și pune amestecul pe foc mic amestecând continuu până se îngroașă.

Lasă budincă la răcit. Mixează untu la temperatura camerei până obții o spumă, apoi adaugă lingură cu lingură din budincă răcită și mixează până obții o crema pufoasă .

Asamblare: Împarte crema în două. Pune o parte din crema peste blat și nivelează bine. Peste crema de vanilie pune un strat de biscuiți. Amestecă restul de crema cu cacao, apoi pune-o peste biscuit. Pune prăjitură la rece până se întărește crema. Bate frișcă bine, apoi întinde-o uniform peste prăjitură, este rețeta recomandată de bucătăraș.ro.

Nucile sunt un aliment care concentrează o bogăție de nutrienți

Nucile sunt un aliment care concentrează o bogăție de nutrienți

Beneficiile nucilor

Nucile sunt un aliment care concentrează o bogăție de nutrienți  – vitamine, grăsimi, antioxidanți și minerale – tot acestea luate la un loc le recomandă pentru întărirea și protejarea sistemului cardiovascular, în întregimea sa, și a inimii, luată în parte.

Datorită profilului extrem de benefic și de sănătos al acizilor grași conținuți (acizi mononesaturați – 25%, acizi polinesaturați – 59% și doar 5% acizi saturați), nucile pot contribui la scăderea nivelului ridicat al colesterolului rău (LDL).

The post Desert prăjitură Kinder Bueno. Are același gust cu crema din celebrele ciocolate appeared first on IMPACT.