Mărturii din Suceava, un oraș greu încercat în aceste zile: „Este o stare de groază!” + Licitația fără precedent pentru Spitalul Județean din localitate, la care au „sărit” deja peste 25 de sportivi

Suceava a devenit orașul cel mai afectat de corovarisus din România, Spitalul Județean din localitate fiind un adevărat focar de infecție. Antrenorii echipei de handbal CSU Suceava, Adrian Chiruț și Iulian Andrei, nu au putut sta cu mâinile în sân, ci au demarat o licitație fără precedent cu tricouri la care au răspuns pozitiv peste 25 de sportivi.

La această oră, „trofeul” nr. 1 este tricoul lui Nikola Karabatic, din perioada în care activa la FC Barcelona, dar mulți alți handbaliști consacrați din România, inclusiv de la echipa națională, au răspuns deja la această idee. Toate fondurile strânse vor fi donate Spitalului Județean.

Iulian Andrei, antrenorul secund al CSU Suceava, a venit cu ideea acestei licitații, iar Adrian Chiruț l-a sprijinit imediat pentru a fi pusă în practică. „Iulian avea câteva tricouri acasă și mi-a spus: Hai să le scoatem la licitație, să încercăm să facem și noi ceva! Apoi, am început să-i sun și pe alți băieți, pe Andrei Savenco, Liviu Mironescu, toți au reacționat imediat, au spus că ne ajută”, ne-a relatat Adrian Chiruț.

Licitația a început azi pe pagina de Facebook a echipei CSU Suceava și va dura șapte zile.

S-a licitat deja 1.000 de lei pentru tricoul lui Nikola Karabatic

Suceava trece prin momente grele dragi concetățeni și iubitori ai sportului. În această perioadă, în care suntem puși la grea încercare, trebuie să rămânem uniți și să ne mobilizăm fiecare, pentru că orice ajutor în lupta dusă pe viață și pe moarte împotriva coronavirusului este binevenit. De aceea, noi, colectivul echipei de handbal de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava, care respectăm cu strictețe regula impusă de autorități, aceea de a sta acasă, am decis să organizăm pe facebook o licitație de tricouri purtate de jucători cunoscuți din țara noastră și din străinătatate, cel mai important fiind al francezului Nikola Karabatic, unul dintre cei mai buni handbaliști din toate timpurile. Scopul acțiunii este acela de a strânge bani pentru Spitalul Județean din Suceava, care are mare nevoie de echipamente și medicamente. Sperăm ca acțiunea noastră să fie împărtășită de cât mai mulți iubitori ai sportului din mediul online și să-și atingă scopul pentru care a fost inițiată, acela de a pune la bătaie orice resursă pentru a învinge acest virus periculos, astfel încât viața noastră de zi cu zi să își reia cât mai repede cursul normal.

Pentru a fi utilizați cât mai eficient, banii strânși vor fi direcționați către Fundația Umanitară NORD 2001, care de la startul pandemiei este implicată total în lupta pentru combaterea coronavirusului.

Ca și regulament, procesul de licitație al fiecărui tricou va rămâne activ un număr de 7 zile din momentul în care a fost urcat pe facebook. Prețul de pornire este de 150 de lei per tricou, cu excepția celui purtat de Nikola Karabatic, pe când evolua la Barcelona, care pleacă de la 450 de lei.

Câștigătorii licitației vor face plata în contul RO20 RZBR 0000 0600 0820 8852 Andrei Iulian, însă detalii suplimentare vor putea obținute de la antrenorii echipei sucevene, Adrian Chiruț și Iulian Andrei.

Așa cum nu o dată s-a spus că sportul înseamnă viață, așteptăm ca multă lume să se alăture demersului nostru, atât din țară cât și din străinătate, astfel încât această inițiativă sinceră se bucure de succes.

Uniți împotriva coronavirusului!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a clubului sucevean, aflat azi în Divizia A la handbal.


La scurt timp după ce a demarat licitație, pentru tricoul lui Nikola Karabatic s-a oferit deja suma de 1.000 de lei.

Povestind despre ce se întâmplă în aceste zile la Suceava, Adrian Chiruț a mărturist că este foarte afectat: „Este o situație dificilă. Ne uităm la televizor și vedem Suceava, Suceava, Suceava! Sincer, nici nu mai pot să mă uit la TV. Este o stare de groază, dar avem încredere că toată această situație va fi scoasă la capăt. Mi-e greu să vorbesc acum. Eu știu că o să dureze mult, așteptăm să treacă, să intrăm în normal, să ieșim toți sănătoși din treaba asta”

Vorbesc cu oameni din oraș, am și oameni care sunt în linia întâi și după ce discut cu ei, la ce îmi spun, îmi dau seama că e grav tare!”, Adrian Chiruț, antrenor principal CSU Suceava

În Suceava au fost raportate peste 25 de decese, din cauza pandemiei de coronavirus.

The post Mărturii din Suceava, un oraș greu încercat în aceste zile: „Este o stare de groază!” + Licitația fără precedent pentru Spitalul Județean din localitate, la care au „sărit” deja peste 25 de sportivi appeared first on Prosport.