Sacrificiu în vremea coronavirusului. O femeie de 90 de ani a murit, după ce a refuzat să fie intubată: „Am trăit destul. Salvați o persoană tânără”

O femeie în vârstă de 90 de ani a făcut un gest absolut impresionant, în plină pandemie de coronavirus. A refuzat aparatul respirator pentru a salva viața unui tânăr.

Suzanne Hoylaerts din Belgia a acuzat stări de rău: nu mai avea poftă de mâncare și a avut probleme respiratorii, motiv pentru care familia a decis să o ducă la spital.

A fost internată în urmă cu două săptămâni, diagnosticată cu noul coronavirus, iar în izolare, femeia din Binkom a luat o decizie suprinzătoare, care însă a îndurerat familia.

”Nu vreau respirație artificială. Folosiți ventilatorul pentru a salva o persoană tânără. Am trăit destul și am avut o viață frumoasă”, le-a spus femeia în vârstă cadrelor medicale.

Fiica sa, Judith, a fost informată de căre medici despre dorința și gestul nobil al mamei sale: “Medicii mi-au spus că a refuzat să fie pusă pe un ventilator și le-a cerut să păstreze oxigenul pentru salvarea celor mai tineri. Ea le-a mai spus medicilor că a avut deja o viață frumoasă. Așa a fost mama: întotdeauna gata să îi ajute pe ceilalți ”, a relatat ea.

Suzanne a încetat din viață pe data de 22 martie și familia nu știe deocamdată de unde ar fi putut lua virusul.

“Mama a luat restricția foarte în serios. (…) Cum și unde a contractat virusul rămâne un mister pentru noi. Când am dus-o la spital, ne-am gândit că are o pneumonie ușoară. Mi-a spus: «Nu trebuie să plângi. Ai făcut tot ce ai putut. Am avut o viață bună». Nu pot să-mi iau rămas bun de la ea și nici măcar nu am dreptul să fiu prezentă la înmormântarea ei”, a mai spus fiica femeii decedate, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: Libertatea