Veste proastă pentru Ianis Hagi! Campionatul Scoției, foarte aproape de a fi „înghețat”! UEFA trage un semnal de alarmă. Ce se întâmplă cu Rangers

Pandemia de coronavirus a suspendat toate competițiile sportive și este foarte aproape să le și încheie. După ce oficialii ligii belgiene au anunțat noua campioană, Club Brugge, ca urmare a „înghețării” campionatului, presa din Marea Britanie dezvăluie că și Scoția este foarte aproape de a recurge la aceași soluție din cauza pandemiei de Covid-19, una parcă fără sfârșit.

Astfel, Celtic Glasgow ar putea fi numită curând campioana Scoției, ocupând în acest moment prima poziție a clasamentului, cu un avans de 13 puncte și un meci în plus față de clubul rival, la care este împrumutat Ianis Hagi.

Decizia ar trimite-o pe Rangers în preliminariile Champions League, iar Motherwell și Aberdeen ar putea fi echipele care vor reprezenta fotbalul scoțian în Europa League, mai anunță BBC.

 

UEFA se opune încheierii campionatelor

UEFA a reacționat dur după ce Consiliul Executiv al ligii din Belgia a decis ca FC Bruges să primească titlul de campioană a sezonului 2019 – 2020, iar campionatul să se suspende definitiv.

Forul european a trimis un avertisment Belgiei, dar și tuturor federațiilor care plănuiesc să suspende definitiv campionatele. După decizia luată de Consiliul Executiv al ligii belgiene, UEFA a amenințat că, dacă pune capăt întrecerii interne acum, le va interzice cluburilor din ProLeague să mai participe la ediția următoare a cupelor europene.

Mai mult, organizația cu sediul la Nyon a avut această reacție dură la adresa belgienilor, toate acestea deoarece în urmă cu câteva săptămâni a decis să amâne meciurile selecționatelor, atât cele oficiale cât și amicale, mai ales Campionatul European 2020, decalând Champions League și Europa League, pentru a permite ca toate campionatele interne să se încheie pe teren.

The post Veste proastă pentru Ianis Hagi! Campionatul Scoției, foarte aproape de a fi „înghețat”! UEFA trage un semnal de alarmă. Ce se întâmplă cu Rangers appeared first on Prosport.